Per la pasta "choux": 120ml. aigua, 80 gr. farina, sal, 50 gr. mantega, 2 ous.
Per el farcit: - salmó i formatge a les fines herbes, tonyina, ou i maionesa
Agafem un bol i posem 120ml. d'aigua i la mantega, ho escalfem al microones fins que es desfaci la mantega.
Ho fiquem en una cassola i afegim la farina Ho remenem a foc lent, fins que la pasta es separi de les pareds de la cassola
Ho deixem refredar una mica i posem els 2 ous i la sal.
Ho remenem bé fins que quedi una pasta suau
Preparem una bandeja amb paper d'alumini. Fiquem la pasta en una mànega pastissera i fem petites muntanyetes
En surten unes 30. Hem de tenir en compte que es un aperitiu i les lioneses són petites.
A banda preparem els farcits amb salmó i formatge de Philadelphia a les fines herbes
...i tonyina, ou i maionesa. Ho triturem bé amb la picadora fins que quedi una pasta molt suau
Quan les lioneses estan fetes les retirem del forn, deixem refredar i les obrim amb les tisores
Agafem la mànega pastissera i les omplim amb el farcit de salmó i tonyina. Ho emplatem i fem un almivar de sucre caramel.litzat i ho posem al damunt de les lioneses, decorem al gust.