miércoles, 4 de marzo de 2009

23-TERNERA RUSTIDA CON CIRUELAS***


                                                           
                                                          INGREDIENTS:

1/2 kg. de vedella a daus, 1 ceba gran, 3 alls sense pelar, 3 tomàquets madurs triturats, 2 pastanagues a rodanxes, 100 gr. de prunes, panses i "orejones", 1 got de vi negre, 1 fulla de llorer, oli d'oliva, sal i pebre, 1/2 litre de caldo de carn.

1-Salem i enfarinem la vedella.
2-La fregim amb oli d'oliva ben calent fins que quedi daurada.
3-Agafem una cassola i possem oli d'oliva i avoquem la ceba, els alls i la pastanaga.
4-Quan la ceba estigui transparenta i afegim el tomàquet triturat, la fulla de llorer, sal i pebre. Deixem coure 10 minuts.
5-Afegim la carn i el vi negre. Couem 30 minuts deixant que s'evapori el vi.
6-Afegim caldo de carn. Deixem coure fins que la vedella quedi ben tendre.

7-Haurem tingut les prunes, panses i "orejones" amb remull 1 hora, les colarem i afegirem a la vedella. 8-Ho deixarem coure tot junt 1/2 hora per que agafi el gust.
Emplatarem.

viernes, 20 de febrero de 2009

22-MUSLOS DE POLLO CON CONFITURA***


                                                           INGREDIENTS:
4 cuixes de pollastre, tomàquets "cherry", cebes petites, 2 alls sense pelar, 1 fulla de llorer, 1 bastonet de canyella, 1 copa de brandy, prunes sense os, "orejones", panses, mantega, oli d'oliva, sal, pebre.
1-Rentar les cuixes de pollastre, posar-hi sal i pebre. Exprimir una llimona i posar-la a macerar junt amb el pollastre 30 minuts a la nevera.
2-Agafar una cassola de terrissa i posar-hi oli d'oliva i mantega.
3-Daurar les cuixes. Quan estiguin daurades afegir una copa de brandy i coure fins que s'evapori. No tapar la cassola.
4-Afegir les cebes, tomàquets, alls, fulla de llorer, canyella, llimona, sal i pebre.
5-A part posem en una cassola les panses, prunes i els "orejones",les fregim i afegim a l'últim moment els pinyons. Reservem unes quantes per decorar el plat.
6-Deixar coure el pollastre a foc lent 45 minuts, si es necessari posar-hi una mica d'aigua o caldo de pollastre.
7-Quan estiguin cuites les prunes, panses i "orejones", les triturem a la batedora elèctrica fins que quedi  una confitura.
Emplatem i decorem. Servim la confitura a banda.

sábado, 31 de enero de 2009

20-RAPE AL HORNO







INGREDIENTS:
                                                              
2 trossos de rap, 1/2 taronja, 40 gr. mongeta verda, 4 xampinyons, 1/2 ceba, 1/2 all, 4 cullerades suc de taronja, oli d'oliva, pebre vermell, pebre i sal.
                                                    1-Preparem la verdura:
1-Tallem les mongetes a trossos, els xampinyons a rodanxes, grills de taronja, la ceba filetejada, i l' all picat.
2- Exprimim la taronja i colem el suc.
3-Agafem el rap i el posem a macerar amb el suc de la taronja, oli d'oliva, pebre i sal, ho posem a la nevera 1/2 hora.
4-Posem a bullir les mongetes amb una mica de sal 10 minuts.
5-Fem un sofregit amb la ceba, quan estigui transparenta afegir l'all.
6-Hi avoquem els xampinyons i afegim la mongeta escorreguda. Ho deixem 5 minuts a foc lent.
7-Afegim els grills de la taronja, remenem 2 minuts i posem pebre.
8-Posem el rap al forn 10 minuts juntament amb el suc de macerar.
9-El treguem i afegim la verdura. Ho tapem i ho deixem 10 minuts més.
10-Emplatem
Emplatem i com sempre... BON PROFIT!!!

jueves, 22 de enero de 2009

19-SOPA DE NARANJA CON LANGOSTINOS

                                                          
                                                          INGREDIENTS:
           5 taronges, 12 llagostins,1/4 all, 1 ou, 1 got petit d'oli, un rajolí de vinagre, sal i pebre.

                                  1-exprimir les taronges i passar-les per el colador.
              2-posar a bullir els llagostins i reserva el caldo de cocció. Passar per el colador.
      3-agafem un bol i afegim l'ou, 1/4 all (opcional), un rajolí de vinagre i ho batem bé amb
               la batedora elèctrica afegint poc apoc l'oli fins que quedi una maionesa.
                                    5- i avoquem el suc de la taronja, batem...
                                 6-finalment el caldo de la cocció i remenem bé.
                                                           EMPLATEM




jueves, 8 de enero de 2009

18-ENSALADA DE ARROZ***

INGREDIENTS PER 4 PERSONES:
200gr. arròs, 1llauna petita olives farcides, 4 rodanxes pinya en almivar, 6 barres de cranc, 10 llagostins, maionesa, ketchup, suc de pinya.

1-Posem a bullir l'arròs
2-Agafem un bol i posem l'arròs , 1 llauna petita d'olives farcides, 1 llauna petita de pinya en almívar,
6 barres de cranc i 10 llagostins.

                                            3-Preparem la salsa rosa amb maionesa, ketchup i suc de pinya.

                                                        4-Ho fiquem tot dins un bol i barregem bé.
                           5- Fem una juliana amb enciam. Agafem un motllo rodó d'emplatar i preparem el plat:
                                                               -una capa fina d'enciam
                                                                     -amanida d'arròs
                                                               -una capa fina d'enciam

                                                           6-Decorem al damunt al gust.
Jo he posat una estrella de pasta de full, llagostí, olives a rodanxes, ou dur a làmines i una mica de succedani de caviar.
Ara a l'hivern ho servim a temperatura ambient, a l'estiu ho poso una estona a la nevera.


domingo, 4 de enero de 2009

17-LIONESES PER APERITIU

                                                                         INGREDIENTS:
                             Per la pasta "choux": 120ml. aigua, 80 gr. farina, sal, 50 gr. mantega, 2 ous.
                               Per el farcit: - salmó i formatge a les fines herbes, tonyina, ou i maionesa

Agafem un bol i posem 120ml. d'aigua i la mantega, ho escalfem al microones fins que es desfaci la mantega.

Ho fiquem en una cassola i afegim la farina Ho remenem a foc lent, fins que la pasta es separi de les pareds de la cassola

                                            Ho deixem refredar una mica i posem els 2 ous i la sal.
                                                   Ho remenem bé fins que quedi una pasta suau

Preparem una bandeja amb paper d'alumini. Fiquem la pasta en una mànega pastissera i fem petites muntanyetes
                       En surten unes 30. Hem de tenir en compte que es un aperitiu i les lioneses són petites.

                        A banda preparem els farcits amb salmó i formatge de Philadelphia a les fines herbes

                  ...i tonyina, ou i maionesa. Ho triturem bé amb la picadora fins que quedi una pasta molt suau

                   Quan les lioneses estan fetes les retirem del forn, deixem refredar i les obrim amb les tisores
 Agafem la mànega pastissera i les omplim amb el farcit de salmó i tonyina. Ho emplatem i fem un almivar de       sucre caramel.litzat i ho posem al damunt de les lioneses, decorem al gust.

viernes, 2 de enero de 2009

16-TORTILLA CON PIMIENTO

  INGREDIENTS: 2 ous, pebrot escalivat, oli, sal, formatge ratllat i tomàquet de pot.

1-Posem a escalivar un pebrot vermell.
2-La mitat el tallem a tires i l'altre mitat a trossos ben petits.
3-Fem una truita de dos ous, quan estigui cuita i posem al damunt les tires de pebrot i el formatge ratllat.
4-La tanquem, li donem la volta i deixem coure uns moments fins que es desfaci el formatge.
5- Retirem del foc i li treiem l'excés d'oli.
6-Fem un sofregit amb la resta del pebrot i el tomàquet de pot.
7-Emplatem i al damunt de la truita i posem el sofregit. Acompanyem amb una amanida verda.

domingo, 28 de diciembre de 2008

15-PUDING DE ESPINACAS


INGREDIENTS:
 200ml. crema de llet, 2 ous, 100gr. formatge ratllat, sal, oli, 1 kg espinacs, 75gr.cintes de beicon, 2 ous bullits, 3 tomàquets madurs.

1- Agafem un bol i avoquem crema de llet, 2 ous i formatge ratllat. Ho batem amb les barilles.
2-A part posem a bullir els espinacs i una vegada bullits treure'm bé l'aigua.
3-fregir les cintes de beicon sensa oli.
4- Barrejar la crema de llet amb els espinacs i tirar les cintes de beicon .

5-posar a bullir els ous i tallar-los a rodanxes.
6- Agafar un motllo i untar-lo amb mantega, avocar-hi la mitat dels espinacs, posar una capa de ous bullits i tirar a sobre la resta dels espinacs.
7-Preparar un sofregit de ceba i tomàquet, o bé salsa maionesa.
8- Posem el puding al forn a 180º durant tres quarts,  ho cobrim amb paper de plata.

     9-A part he preparat un "montadito":
        tomàquet verd, oli i sal, "rulo de cabra", sucre cremat amb la planxa de fer la crema cremada i un ou de guatlla fregit.
 10-Emplatem tot junt...

miércoles, 24 de diciembre de 2008

14-COLA DE RAPE CON SALSA DE PEREJIL

                                   
                                                                INGREDIENTS:
                              4 cues de rap, 200gr. de pinyons, julivert, 2 alls, oli, arrós, 1 fulla de llaure i sal.

1-Torrem els pinyons a foc lent  fins que quedin una mica daurats.
2- Els posem a triturar a la batedora elèctrica juntament amb l'oli, all, julivert i sal  fins que quedi una salsa espessa.
3-De mentres posem la "vaporera" a escalfar per que bulli l'aigua.
4- Agafem film transparent i posem la cua de rap, al damunt i tirem la salsa.
5- Ho emboliquem bé i ho posem a la "vaporera" juntament amb el llagostins durant 10 minuts.

6- A part haurem bullit l'arrós amb aigua, oli, sal i una fulla de llaurer.
7- Ho retirem tot del foc, obrim el paquet i preparem el plat juntament amb l'arrós i els llagostins.

martes, 23 de diciembre de 2008

13-HUEVOS CON "MOUSSE" DE PIMIENTO

Ingredients per 4 persones: 4 "fajitas de maiz", 4 ous, nata líquida, 1 pebrot vermell, 1/2 all, beicon a tires, oli d'oliva, sal i pebre

 1-Agafem una terrina de terrissa i posem una "fajita" tallada a quarts per fer una cistelleta.
 2-Posem el pebrot al forn per escalivar. Quand estigui cuit el pelem.
 3-Fem un sofregit amb l'oli, l'all i el pebrot.
Ho posem a la batedora elèctrica i ho triturem fins que quedi una crema espessa.

Posem la mus dins de cada cassoleta.
I tirem l'ou cru, trossets de beicon prèviament fregits.
Dues cullerades de crema de llet.
 Finalment i tirem una mica de sal i pebre.
Posem al forn a 190º i ho cobrim amb un full de plata.
 Decorar i servir calent.

viernes, 19 de diciembre de 2008

12-POLLO CON SALSA AGRIDULCE***




INGREDIENTS:2 pits de pollastre, 1 ou, 50gr. "maizena", 1 ceba, 1 pebrot vermell, 100gr. de pinya, 8 cogombres amb vinagre, 6 cullerades ketchup, 6 cullerades sucre moreno, 6 cullerades de vinagre de vi blans, oli de gira-sol.

1-Posar en un bol un ou, "maizena" i aigua, remenar-ho bé fins que quedi una crema.
2-Tallar el pollastre a daus grossos.
3-Afegir-l'ho al bol i deixar reposar 10 minuts.
4-Fregir amb oli ben calent. Retirar del foc i deixar que s'escorri l'oli.
5-Agafem un wok i posem oli de gira-sol i ceba, quan estigui transparenta afegir el pebrot vermell, fins que
   s'estovi una mica. La consisténcia del pebrot depèn del gust de cadascú. Seguidament i avoquem el
   cogombre, pinya i vinagre, ho deixem dos minuts fins que s'evapori el vinagre.
6-Retirem la pinya del wok i afegim el ketchup, sucre moreno i ho remenem bé vigilant que no s'enganxi.
7-Diluir una mica de "maizena" amb aigua fins que es desfaci i ho afegim al preparat anterior fins que la salsa
   es torni espessa.
8-Finalment i posem el pollastre i la pinya i ho deixem 5 minuts a foc ben lent.
9-Ho deixem reposar i servim.



lunes, 15 de diciembre de 2008

11-"FRIT DE POLP" PLATO TIPICO IBICENCO (MONICA)


INGREDIENTS: patates a rodanxes, ceba filetejada, pebrot vermell i verd a tacs, sal, oli,pebre i julivert.

1-Posar aigua a bullir , quan arrenqui el bull fiquem tres vegades el pop, posar i treure, perquè es petin les fibres.
2- Ficar el pop a bullir amb pebre i llaure com si fos a la Gallega. Al cap de 45 minuts punxar el mig del
     cap  per veure si es tendre, si es així el podem treure.
3-Fregir totes les verdures per separat i sempre amb el mateix oli.
    Primer les patates, les retirem i fregim les cebes, les retirem i fregim els pebrots.
4-Agafem el pop i el tallem a trossos petits i el barregem amb les verdures, ho remenem bé i afegim sal, pebre, pimentó vermell i julivert. Deixar coure 10 minuts més perque es mesclin els sabors. I finalment emplatar.

sábado, 13 de diciembre de 2008

10-EMPANADILLAS DE ATUN***

    

                                                            INGREDIENTS:
per 16 crestes:  2 ous durs, 1 llauna de tonyina, 1 llauna petita d'olives farcides, 1 llauna de tomàquet solis, 1 ceba petita.

1- Fem un sofregit amb la ceba.
2-Quan està transparenta afegir el tomàquet solis,els ous durs, la tonyina i les olives farcides.
3-Barrejar-ho tot i deixar reposar una estona.

 4-Farcir les crestes...

 5-i tancar-les fen pressió amb una forquilla.
 6-Freixir-les amb oli ben calent i retirar l'accés d'oli.

domingo, 7 de diciembre de 2008

9-PLUM CAKE DE CEBOLLA Y CINTAS DE BACON

INGREDIENTS: 2 ous, 400gr. cebes, 200ml. de nata líquida, 200gr. de pa del dia abans, 100gr. cintes de beicon, 1 cullerada de julivert picat, 2 cullerades d'oli d'oliva, 2 cullerades de formatge ratllat, 2 cullerades de pa ratllat, sal i pebre.

1-Tallem les cebes i les posem a sofregir a foc lent fins que quedin transparentes.
2-A banda fregim durant 2  minuts el beicon.
3-Agafem un bol i posem 2 ous, sal i pebre i ho barregem bé, el pa del dia abans i la crema de llet.
    Ho remenem bé fins que es desfaci el pa i quedi una pasta.
4-I avoquem el beicon amb la ceba, el formatge ratllat, el julivert picat, sal i pebre. Remenem.
5- Apart preparem un motllo de plum cake, l'untem amb mantega i pa ratllat.
6- I posem la pasta i ho col.loquem al forn a 200º durant 40minuts.
7- Deixem refredar, ho tallem i ho emplatem acompanyat amb una amanida.


jueves, 4 de diciembre de 2008

8-PASTEL DE CARNE***

INGREDIENTS: 500gr. de carn picadade porc i vedella, 50gr. pernil dolç, 1 llesca de pa de motllo, 5cl. de llet, 50gr. de formatge ratllat, 12 olives farcides, 2 ous crus, 3 ous durs, 1/2 got de vi blanc, oli d'oliva, farina, 1 got de caldo de pollastre, sal, pebre, all i julivert.
1- Agafem un bol i barregem la carn de porc amb la vedella, el pernil trinxat, els ous crus, el pa remullat
     amb la llet, sal i pebre.
2-Tirem la resta de les olives i el formatge ratllat.3-Quan està ben barrejat agafem un full d'alumini i posem la carn al damunt i aplanem bé.
4- Posem unes làmines de bacon i a sobre els ous bullits.
5- Amb l'ajut de l'alumini ho enrottlem i donem forma al pastis.
 6- El rebosem amb farina blanca i el col.loquem en una cassola amb oli d'oliva i el fregim perqué    
    quedi daurat  pels  dos cantons.
7-Avocar-hi el vi blanc i finalment el caldo de pollastre. Coure a foc lent 1 hora.
8-Finalment fem  una picada d'all , julivert i olives i l'afegim al sofregit.

9-Deixem que es refredi i tallem. Ho tornem a col.locar a la cassola perqué faci xup-xup...
10-Tallar-ho quand estigui fred.

miércoles, 26 de noviembre de 2008

6-CREMA DE PATATAS CON CEBOLLA CARAMELIZADA***




INGREDIENTS: 3 cebes, 30 gr.de mantega, 2 cullerades de sucre moreno, 2,5dl. de vi blanc, 3 patates grosses, 5 gots de caldo de verdures, 1 tassa de nata líquida, sal i pebre.

1- Filetejar les cebes.
2- Desfer la mantega i ficar-hi les cebes.
     Coure a foc lent fins que quedin transparents.
     Espolvorejar-les  amb sucre moreno.
     Deixar que caremel.litzin a foc lent remoguen amb una cullera de fusta.

3-Afegir el vi blanc i les patates a troços. Coure 5 minuts a foc lent.
4-Afegir el caldo de verdures i coure 20 minuts més, fins que la patata quedi cuita.
5-Afegir la crema de llet.
6-Triturar-ho tot amb la batedora elèctrica fins que quedi una crema suau. Sal-pimentar.
7-Col.loquem la crema al plat i decorem al gust...

miércoles, 19 de noviembre de 2008

5-CINTAS CON LANGOSTINOS Y SETAS




INGREDIENTS: 300gr. de bolets, oli d'oliva, 1 ceba petita, sal, pebre, 200g. cintes, 120ml. de crema de llet, 3 tomàquets madurs ratllats, 100gr. de llagostins.

1-Posar a bullir la pasta amb un rajolí d'oli i sal.
2-Fem un sofregit amb l'oli i la ceba tallada a trossets, quand està transparenta i avoquem els
   camagrocs i ho deixem a foc lent fins que treguin tota l'aigua.
3-I afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure.
4-Al cap de 10mm i posem els llagostins i la crema de llet.
5-Quand veiem que tot està ben cuit escorreguem la pasta ,l'avoquem a la salsa i emplatem...

martes, 11 de noviembre de 2008

4-EXPLOSIÓ DE COLORS

Aquest diumenge em tingut una cel.lebració especial a casa dels pares. La mare ens ha preparat
quelcom ràpid, molt bo i sobretot vistos. La taula era una explosió de colors.

En primer lloc un pernil d'ànec "Pato d'Aranaz" de la casa Martiko, acompanyat amb foie d'ànec, ou filetejat i ensucrat i un sortit de canapès variats, que explicaré en un altre ocasió.










En segon lloc "CONFIT D'ÀNEC"
Per 8 persones:
8 cuixes d'ànec de la casa "Martiko"
2 pots de 1Kg. de melmelada de préssec
3 cullerades soperes de licor de préssec
2 mitads de préssec per persona
Posar 100gr. de mantega a la cassola, quand està desfeta afegir-li 2 pots de 1Kg. de melmelada de préssec i tres cullerades soperes de licor de préssec. A part ficarem al microones d'una en una les vuit cuixes d'ànec per desengrassar-les, això es opcional, depèn de sí t'agrada el greix o no.
S'agafen les cuixes i es posen a la cassola amb la salsa que hem fet i deixar-lo que faci xup-xup durant 5 minuts. Finalment i afegim 2 mitads de préssec per persona i ho presentem al plat.








Arriben els postres...
AMANIDA DE FRUITES









Pomes, peres, plàtans, taronges, maduixes, kiwis, pinya, raïm... fruites variades segons
el temps.









Pelem les fruites i les tallem a trossets petits i les fiquem amb una safata.









...agafem l'almivar de la pinya i afegim garnatxa, licor de préssec al gust i sucre blanc.
Ho remenem bé...









...ho avoquem a la amanida












i decorem amb les fruites que hem reservat expressament per la decoració.

FLAM DE XOCOLATA AMB PERES










6 barretes de xocolata Nestlé Postres, 400 ml.de llet, 250gr. sucre blanc, 3 ous, 3 peres tipus (conference), 1 trosse't de canella, sucre per caramel.litzar el motllo.










Pelar les peres, introduir-les en una cassola i posar una mica d'aigua, 50gr. de sucre i canella. Coure-les a foc lent fins que estiguin tendres. Deixar-les refredar i tallarles a dau-ets.










Escalfar la llet en un bol sense que arribi a bullir. Apartar-la del foc, afegir la xocolata a trossos i remoure bé fins que es desfaci.










Deixar refredar una mica i afegir els ous batuts, 200gr. de sucre i els trossos de pera.
Barrejar bé.







Avocar la mescla en una flamera gran i coure al bany Maria en el forn a 180ª fins que quedi quallada mes o menys 1 hora.
Deixar refredar el flam , desmotllar-lo i finalment decorar-lo...
BON PROFIT!!!

viernes, 7 de noviembre de 2008

3-MOUSSE DE SALMÓ FUMAT



INGREDIENTS:
250Gr.de salmó fumat
200 ml de llet
40 gr. de mantega
3 cullerades de farina
una mica de sucre
1 cullerades de suc de llimona
100 ml. de nata líquida
5 fulles de gelatina
sal
pebre blanc al gust

1-Preparem la beixamel. Posem a foc lent la llet i afegim la mantega i la farina poc a poc sense
   deixar que quedin grumolls.
2-Retirar del foc i espolvorejar amb una mica de sal, pebre,sucre i suc de llimona
3-Preparar la gelatina. Posar las fulles de gelatina en un bol amb aigua freda i deixar-les 5 minuts.
4-Escorra la gelatina i afegir-la a la salsa beixamel calenta i barrejar bé.
5-Agafar el salmó fumat i barrejar-ho amb la nata líquida i passar per la batedora fins tindre una crema.
6-Avocar aquesta preparació a la beixamel i barrejar bé. Triturar si es necessari.
7-Finalment ho col.loquem amb un motllo i posem paper film y ho deixem reposar 6 hores a la nevera
   perqué cualli.
8-Decorem i emplatem.